Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@11:58:46 GMT

آقای اردوغان افسانه نخوان

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۱۷۵۴۵

آقای اردوغان افسانه نخوان

آقای رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه به تازگی بخشی از شعری را در باکو سرود که درباره جداشدن بخشی از آذربایجان ایران از این کشور بود.

در حالی که بسیاری سرودن این شعر را در راستای اهداف آقای اردوغان برای احیای امپراتوری عثمانی تلقی کردند و برخی عوامل خائن جدایی طلب در ایران و آذربایجان به آن دامن زدند و آن را در راستای تلاش ترکیه برای جدایی بخش‌هایی از سرزمین ایران تلقی کردند، اما واقعیت امر این است که آذربایجان هیچ زمانی جزو امپراتوری عثمانی نبوده و ترکیه علیرغم نامش هیچ وقت حاکم ترک‌های جهان نبوده، اگر به نقشه های تاریخی بنگریم می‌بینیم بیشترین بخش‌هایی که در اوج قدرت دولت عثمانی در تصرف این امپراتوری بودند همانا کشورهایی هستند که امروزه به عنوان کشورهای عربی شناخته می‌شوند وامروزه بیشترین زاویه را با ترکیه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر عکس ترکیه که با یدک کشیدن عبارت "ترک" در نام خود مدعی نیابت از ترک تبارهای کل جهان است، "رضا شاه" نام ایران را به این دلیل برای کشور ایران به جای پرشیا انتخاب کرد که نماد وحدت و یکپارچگی همه اقوام ایرانی از فارس، لر، ترک، عرب، بلوچ، سیستانی، کرد، گرجی، آذری، مازنی، گیلکی، ارمنی، ترکمن، تاجیک، افغان، لک، تالشی، تات، باصری، آشوری، کلدانی، قشقایی، بختیاری، هزاره، باصری، پشتون، آسی، پامیری، زازایی، اچمیف پارت ای، ازبک، سریکالی، یغنایی، کمرازی، قزاق و ... باشد.(اگر قومی جا افتاد به دلیل تعدد اقوام ایرانی و نقصان قلم من است.)

به هر صورت اگر به تاریخ برگردیم حدود اقوام ایرانی که به هند و اروپایی نیز معروف هستند از قفقاز و اروپا گرفته تا هند و آفریقا امتداد دارد و اگر بنا باشد بر اساس تاریخ مدعی برای این حدود وجود داشته باشد ایرانی ها بر عثمانی‌ها مقدم ترند چون حدود دو هزار سال قبل از آنها کل این سرزمین ها جزو سرزمین های ایران زمین بوده وخود ترکیه نیز بخشی از خاک ایران بوده است.

به هر صورت این کار آقای اردوغان جرقه ای را در میان ایرانی ها زد و آن متحد کردن مجدد اقوام ایرانی است؛ در واقع اگر بخواهیم به این ماجرا از  زاویه دیگری بنگریم در خواهیم یافت در صورتی که اقوام ایرانی مجدد با هم متحد شوند، بسیاری از مشکلات منطقه و جهان حل و فصل می شود. یعنی دیگر اختلافات فیما بین آذری ها و ارمنی ها معنی نخواهد داد چون با هم متحد خواهند بود و فرقی نمی‌کند شهروندان این کشورها کجا زندگی می‌کنند، همچنین اختلافات میان کردها و ترک ها نیز معنی نخواهد داد چون باز هم اینها اگر با هم متحد باشند هیچ اختلاف حاکمیتی را با هم نخواهند داشت. دیگر بحث اختلاف فیما بین عرب و عجم یا شیعه و سنی معنی نخواهد داد همچنین حتی بزرگترین چالش امروزه جهان یعنی مساله فلسطین نیز حل خواهد شد چون عرب ها و عبری ها می‌توانند در یک فضا، به دور از سیاست‌های نژادپرستی صهیونیستی با هم زندگی مسالمت آمیز داشته باشند.

به نظر می‌رسد در صورتی که همه به سمت و سوی احیای اتحادیه‌ای متشکل از همه اقوام ایرانی در منطقه برویم و مرزهای فیما بین را مرزهای مجازی بدانیم که شهروندان همه این کشورها بتوانند به راحتی در کل این اتحادیه تردد داشته و زندگی و کار کنند آن وقت بسیاری از مشکلات منطقه و جهان حل و فصل خواهد شد. ویژگی مردمان ایران زمین به صورت تاریخی در این بود که آزادی تبعیت از دین و مذهب و زبان و طایفه و فکر ... خود را داشتند و دارند، اتحادیه‌ای که در آن همه شهروندان ایران زمین آزاد هستند آنگونه که می خواهند بدون محدودیت قومی و مذهبی و طایفه ای و... زندگی کنند و کسی بر کس دیگری به جز در تقوا برتری نداشته باشد.
اگر اروپایی‌ها توانستند علیرغم همه اختلافات و جنگ‌های فیما بین چنین اتحادیه‌ای را ایجاد کنند چرا ما ایرانی ها نتوانیم؛ ما که اشتراکاتمان بسیار بیشتر از آنها است؟

به طور طبیعی در صورتی که بخواهیم به سمت و سوی احیای امپراتوری های قدیمی که تابع یک کشور می‌باشند و وابسته به یک قوم یا مذهب یا دین باشند برویم آنوقت تا ابد الدهر درگیری‌های منطقه‌ای ادامه خواهد داشت. واقعیت تاریخی در این است که کل این محدوده که زمانی جزو ایران زمین بوده باید مجدد (در قالب همین مرزهای فعلی و با حفظ تمامیت ارضی) متحد شوند تا همه مشکلات منطقه حل شود و باید از آقای اردوغان تشکر کنیم که این امر را به همه یادآوری کرد.

آقای اردوغان؛
بغداد همانست که دیدی و شنیدی
رو دلبر نوجوی، چو دربند قدیدی؟!
زین دیک جهان یک دو سه کفگیر بخوردی
باقی، همه دیک آن مزه دارد که چشیدی

منبع: الف

کلیدواژه: اقوام ایرانی آقای اردوغان ایران زمین فیما بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۱۷۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام ترکیه در تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی بر دیگر کشورهای اسلامی تاثیرگذار است؟

کارشناس مسائل ترکیه اقدام اخیر دولت آنکارا در تعلیق فعالیت‌های تجاری و بازرگانی خود با رژیم صهیونیستی را حرکت مثبتی عنوان کرد و گفت: می‌بایست این حرکت به دیگر کشورهای اسلامی که همچنان با رژیم صهیونیستی دارای ارتباطات اقتصادی و تجاری هستند، گسترش پیدا کند.

به گزارش ایسنا، در هفته گذشته مقامات ترکیه به صورت رسمی از تعلیق روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی خبر دادند و در همین ارتباط وزارت بازرگانی این کشور روز پنجشنبه تایید کرد که تجارت با رژیم صهیونیستی را به طور کامل به حالت تعلیق درآورده‌اند و این تصمیم تا زمانی که از ارسال بی وقفه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه اطمینان حاصل نشود، لازم الاجرا خواهد بود.

اوایل روز جمعه نیز، عمر بولات، وزیر بازرگانی ترکیه نیز گفت که اقدامات محدودکننده تنها پس از آتش‌بس در غزه لغو خواهد شد.

در همین زمینه رجب طیب اردوغان نیز در سخنانی گفت: آنکارا به پایان دادن به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری خود با اسرائیل متوسل شد، زیرا دولت یهود در حال حاضر از حمایت کل غرب، به ویژه ایالات متحده، برخوردار است تا به اقدامات نظامی خود علیه فلسطینیان در غزه ادامه دهد.

رییس‌جمهور ترکیه در این زمینه ادامه داد: ما می‌خواستیم بدون عجله روند را ارزیابی کنیم و این گام را برداشتیم. کل غرب برای اسرائیل کار می‌کند. آنها برای اسرائیل کار می‌کنند، به ویژه ایالات متحده. همانطور که آنها سرمایه‌های خود را بسیج کردند، مردم فلسطین محکوم به این شدند که در برابر بمب‌های اسرائیلی بمیرند. ما نتوانستیم در مقابل این امر کاری نکنیم، بنابراین گام‌هایی برداشتیم و این در را بستیم.

بر اساس آمار تجارت خارجی ترکیه که توسط اسپوتنیک تحلیل شده است، این کشور در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۵.۴ میلیارد دلار کالا به اسرائیل صادر و ۱.۶ میلیارد دلار کالاهای اسرائیلی وارد کرده است.

کارشناسان مسائل بین‌الملل معتقد هستند که فشار افکار عمومی جهان اسلام و مردم ترکیه در اتخاذ این تصمیم از سوی دولت اردوغان موثر بوده است و آنها بعد از هفت ماه از وقوع جنگ بر اثر این فشارها ناچار به اتخاذ این تصمیم شدند.

«رضا عابدی گناباد» در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد اقدام اخیر ترکیه در تعلیق فعالیت‌های تجاری و بازرگانی خود با رژیم صهیونیستی تا زمان ایجاد آتش‌بس در غزه  و تسهیل ارسال کمک‌های انسان دوستانه به این منطقه تصریح کرد: اینکه ترکیه بخشی از تجارت خود را با رژیم صهیونیستی به حالت تعلیق درآورده امر مثبتی است و باید از اقدام ترکیه حمایت شود.

 این کارشناس مسائل ترکیه با بیان اینکه ترکیه در بین کشورهای مسلمان بیشترین ارتباط تجاری و اقتصادی را با رژیم صهیونیستی دارد، اظهار کرد: این اقدام ترکیه باید به دیگر کشورهای اسلامی نیز که با این رژیم دارای چنین ارتباطی هستند گسترش پیدا کند و کل تجارت کشورهای اسلامی با این رژیم متوقف شود.

او  همچنین در مورد اینکه چرا در هفت ماه گذشته علیرغم برخی از فشارهای داخلی و افکار جهان اسلام، ترکیه اقدام به تعلیق روابط تجاری و بازرگانی خود با رژیم صهیونیستی نکرده بود، گفت: باید توجه داشت که در حال حاضر نیز ترکیه بخشی از تجارت خود را با این رژیم به تعلیق درآورده و هنوز حرکت برخی از کشتی‌ها از سمت این کشور به سمت رژیم صهیونیستی ادامه دارد.

این کارشناس مسائل ترکیه با بیان اینکه اردوغان در حال حاضر در داخل ترکیه وضعیت خوبی ندارد، خاطرنشان کرد: او در انتخابات شهرداری‌های ترکیه با شکست مواجه شد و جریان اسلام گرا که منتقد سیاست‌های اردوغان در ارتباط با غزه بودند به حزب عدالت و توسعه رای ندادند و به حزب رفاه نو که توسط پسر نجم الدین اربکان اداره می‌شود رای دادند و این نشان دهنده این است که وضعیت اردوغان وضعیت خوبی نیست و با اینگونه اقدامات به دنبال این است که وضعیت خود را سر و سامان بدهد.

عابدی گناباد با بیان اینکه بخشی از مردم ترکیه که در انتخابات شهرداری‌ها به آقای اردوغان و حزب او رای ندادند بخاطر این بود که سیاست‌های اردوغان در مورد فلسطین را تایید نمی‌کردند، ادامه داد: در حال حاضر به نظر می‌رسد که اردوغان با این تصمیم به دنبال این نیز هست که با کارت فلسطین بازی کرده و محبوبیت برای خود در داخل ترکیه ایجاد کند.

این کارشناس مسائل ترکیه با اعتقاد بر اینکه بعد از عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی محبوبیت ترکیه در جهان اسلام کمرنگ تر شده است، افزود: ترکیه با اینگونه اقدامات سعی می‌کند که به نوعی انتقادات موجود در جهان اسلام در ارتباط با روابط تجاری و بازرگانی این کشور با رژیم صهیونیستی در زمان جنگ را کاهش دهد.

عابدی گناباد تصریح کرد: علی رغم این مسائل باید در مجموع گفت" حرکت ترکیه در این زمینه مثبت بوده و باید مورد حمایت و تشویق قرار بگیرد. "

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ببینید | استقبال فوق ویژه اردوغان از امیر کویت در ترکیه؛ دست در دست!
  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • افزایش بی‌اعتمادی مردم ترکیه به حزب حاکم
  • مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان
  • اقدام ترکیه در تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی بر دیگر کشورهای اسلامی تاثیرگذار است؟
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • باغ کتاب میزبان جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی شد
  • ۱۰ غرفه مددجویان کمیته امداد در نمایشگاه اقوام دایر شد
  • شهرستان بروجن میزبان نخستین جشنواره اقوام و سنن ایرانی
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد