Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - رييسان جمهوري اسلامي ايران و جمهوري ترکيه در يک بيانيه مشترک با تکيه بر پيوندهاي برادري و دوستي بين دو ملت، بر اراده سياسي در راستاي تقويت همکاري هاي دوجانبه و چند جانبه بين تهران و آنکارا تاکيد کردند.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، متن اين بيانيه مشترک که در پايان سفر رجب طيب اردوغان به تهران منتشر شد، به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
در پاسخ به دعوت جناب آقاي دکتر حسن روحاني رئيس جمهوري اسلامي ايران، جناب آقاي رجب طيب اردوغان، رئيس جمهوري ترکيه در راستاي تعميق و تحکيم روابط دوستانه و برادرانه بين جمهوري ترکيه و جمهوري اسلامي ايران و در تاريخ 12 مهر ماه 1396 برابر با 4 اکتبر 2017 ميلادي از جمهوري اسلامي ايران ديدار رسمي به عمل آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به مناسبت اين ديدار، چهارمين نشست شوراي عالي همکاري ميان جمهوري اسلامي ايران و جمهوري ترکيه تحت رياست مشترک جناب آقاي دکتر حسن روحاني رئيس جمهوري اسلامي ايران و جناب آقاي رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري ترکيه و با شرکت وزير امور خارجه، وزير صنعت، معدن و تجارت، وزير امور اقتصادي و دارايي، وزير راه و شهرسازي، وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و رئيس دفتر رئيس جمهوري اسلامي ايران و شرکت رئيس ستاد کل ارتش، وزير امور خارجه، وزير اقتصاد، وزير انرژي و منابع طبيعي، وزير گمرک و تجارت، وزير کشور، وزير فرهنگ و گردشگري، وزير دفاع ملي و معاون دبير کل رياست جمهوري ترکيه برگزار شد.
رييسان جمهوري با تکيه بر پيوندهاي برادري و دوستي بين دو ملت، بر اراده سياسي در راستاي تقويت همکاري هاي دوجانبه و چند جانبه بين دو کشور تاکيد کردند. رييسان جمهوري در خصوص روابط دو جانبه و موضوعات منطقه اي و بين المللي و مسائل مرتبط با جهان اسلام به تبادل نظر پرداختند.
طرفين :
خرسندي خود از کارکرد شوراي عالي راهبردي همکاري در توسعه همکاري هاي دو کشور در زمينه هاي سياسي، اقتصادي، تجاري و فرهنگي را ابراز کردند.
اراده استوار خويش در راستاي استفاده از امکانات و فرصت هاي موجود در جهت توسعه و تعميق همکاري ها و روابط دوجانبه را اعلام کردند.
بر توسعه روابط بين پارلماني به عنوان بخش مهمي از همکاري هاي دو جانبه و اهميت انجام ديدارهاي متقابل نمايندگان مجالس دو کشور تاکيد کردند.
ضمن تاکيد مجدد بر هدفگذاري حجم تجاري30 ميليارد دلاري، به منظور دست يابي به اين هدف نهادهاي دولتي را به بهره برداري منظم و موثر از ساز و کارهاي موجود همکاري و نمايندگان بخش خصوصي را نيز به ارزيابي فرصت هاي کاري در کشورهاي خود و کشورهاي ثالت به اتفاق همتايان خود با استفاده از مجراهاي ارتباطي فراخواندند و بر نقش بانک هاي دو کشور در تسهيل همکاري هاي مذکور تاکيد کردند.
اهميت همکاري و هماهنگي نزديک به منظور رفع موانع لجستيکي و اداري پيش روي روابط تجاري بين دو کشور را متذکر شدند.
بر جايگاه راهبردي و نقش محوري دو کشور در ترانزيت بار و مسافر به عنوان دروازه هاي ورود به اروپا و آسيا براي يکديگر تاکيد کردند.
ضمن تاکيد بر تداوم و توسعه همکاري هاي دو کشور در حوزه انرژي، خواستار اجرايي شدن طرح هاي مشترک و ارائه طرح هاي نو براي پيشبرد اين همکاري ها شدند.
بر اهميت ويژه برجام به عنوان الگوي کار آمدي از موفقيت ديپلماسي چند جانبه براي حل و فصل مسائل بين المللي تاکيد کردند.
براي اجراي موفق مفاد برجام که مبتي بر قطعنامه 2231 شوراي امنيت سازمان ملل مي باشد، اجراي کامل تعهدات از سوي تمامي طرفين را ضروري دانستند.
بر اين که بهره گيري حداکثري از سازوکار موجود همکاري عليه فعاليت‏هاي غيرقانوني عناصر پ.ک.ک و پژاک در مرز مشترک و برداشتن گام‏هاي مشترک براي مبارزه ثمربخش با تروريسم و جرايم سازمان يافته، منافع هر دو کشور را تامين خواهد نمود تاکيد کردند.
با تجديد احترام خود به قانون اساسي، حاکميت و تماميت ارضي عراق، همه‏پرسي غيرقانوني و غيرمشروعي که از سوي اقليم کردستان عراق برگزار شد را رد کرده، کان لم يکن بودن نتايج اين اقدام و پشتيباني خود از گامهايي که دولت عراق در جهت حفظ تماميت ارضي و يکپارچگي سياسي خود برخواهد داشت را قيد کردند.
بر ضرورت اجتناب مقامات اقليم کردستان عراق از اقداماتي که موجب آسيب نظام مبتني بر قانون اساسي و نيز اتحاد و تماميت ارضي عراق مي شود، تاکيد کردند و تدابيري را که عراق در دوران پسا همه پرسي با رايزني و هماهنگي اتخاذ خواهند کرد را ارزيابي کردند.
با تجديد پايبندي خود به تماميت ارضي، وحدت سياسي، حاکميت ملي سوريه، بر اينکه اختلافات سوريه صرفاً با شکل گيري يک راه حل سياسي پايان پذير است تاکيد کردند.
انتظارات خود مبني برايجاد پيشرفت در روند سياسي در نتيجه دستاوردهاي نشست آستانه که از سوي جمهوري ترکيه، جمهوري اسلامي ايران و فدراسيون روسيه به عنوان کشورهاي تضمين کننده در حال انجام است ابراز کردند.
عطف نظر به ضرورت مبارزه با تروريسم و افراطي گرايي در سوريه، بر لزوم تداوم همکاريها در چارچوب گفتگوهاي آستانه با هدف تسکين آلام مردم سوريه تاکيد کردند.
جنايات و هرگونه اقدامات خشونت آميز و افراط گرايانه عليه مسلمانان روهينگيا و فاجعه انساني در ميانمار را قويا محکوم کرده و از دولت ميانمار دعوت کردند هر چه سريع تر به اين وضعيت اسفبار که موجب بي خانمان گرديدن بسياري از مسلمانان آن کشور شده، پايان داده، به توصيه هاي سازمان هاي بين المللي و در راس آن سازمان ملل متحد و سازمان همکاري اسلامي به منظور اعاده حقوق مسلمانان روهينگيا گوش فرا داده و به سازمان هاي مذکور اجازه بازرسي دهد.
انتظار خود از دولت ميانمار در خصوص همکاري سازنده با کشورهاي اهدا کننده کمک به نيازمندان و متضررين را ابراز کردند.
با محکوم کردن هر گونه تدابير محدود کننده در دسترسي مسلمانان فلسطيني به مسجد الاقصي، همبستگي کامل خود با مردم فلسطين و لزوم حفظ تقدس و موقعيت تاريخي بيت المقدس و حرم شريف قدس، از جامعه جهاني جهت افزايش حمايت شان از آرمان فلسطين اعم از تأسيس حکومت مستقل و داراي حاکميت فلسطين به پايتختي قدس شريف، دعوت کردند.
در چهارچوب احکام پيمان نامه منع گسترش سلاح هاي هسته اي، بر همکاري دو کشور در راستاي ايجاد منطقه اي عاري از سلاح هاي کشتار جمعي در خاورميانه تاکيدکردند.
با اشاره به وضعيت امنيتي موجود در افغانستان، ضمن حمايت از دولت وحدت ملي در اين کشور آمادگي خود را براي کمک به تامين صلح و ثبات و تحکيم امنيت در افغانستان اعلام کردند.
با ابراز نگراني از نتايج وخيم اوضاع امنيتي در منطقه، بر اهميت استمرار رايزني هاي دو جانبه و چند جانبه به منظور کمک به حل مسالمت آميز مشکلات امنيتي و تأمين صلح و تقويت ثبات در منطقه تاکيد کردند.
ضرورت استفاده بهينه از ساز و کارهاي موجود جهت رايزني در موضوعات همکاري هاي دو جانبه را مورد تاکيد قرار دادند.
بر تداوم تماس ها در سطح مسئولين سياسي در رابطه با موضوعات دو جانبه و منطقه اي و اهميت افزايش ديدارهاي بين مقامات عالي رتبه دو کشور تاکيد کردند.
در پرتو مراتب فوق الذکر و به مناسبت برگزاري چهارمين نشست شوراي عالي همکاري ترکيه-ايران، مقرر شد پنجمين نشست شوراي عالي در سال اينده در انکارا برگزار شود. علاوه بر اين اسناد زير در حضور جناب آقاي دکتر حسن روحاني رئيس جمهوري اسلامي ايران و جناب آقاي رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري ترکيه به امضاء رسيدند:
- يادداشت تفاهم همکاري‌ هاي گمرکي بين وزارت امور اقتصادي و دارايي جمهوري اسلامي ايران و وزارت گمرک و تجارت جمهوري ترکيه
- يادداشت تفاهم همکاري‌ بين سازمان اسناد و کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران و اداره کل آرشيو دولتي نخست وزيري جمهوري ترکيه
- يادداشت تفاهم همکاري‌ بين صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران و سازمان راديو و تلويزيون دولتي جمهوري ترکيه
- يادداشت تفاهم همکاري بين بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران و بانک مرکزي جمهوري ترکيه
سيام**1751
تنظيم: خسرو محمدي*ناشر:امير کاردان راد
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۸۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد

آفتاب‌‌نیوز :

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که بنا به دعوت رئیس سازمان انرژی اتمی و به منظور شرکت در سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به ایران سفر کرده است، عصر روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت با حسین امیرعبداللهیان دیدار و گفتگو کرد.

امیرعبداللهیان در این دیدار خطاب به گروسی گفت: سفر شما به ایران در زمانی درست بویژه با توجه به شرایط پیچیده و حساس منطقه انجام شده است.

وزیر امور خارجه بر اهمیت جایگاه و نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد و افزود: اتخاذ مواضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای جنابعالی به عنوان مدیرکل آژانس علاوه بر کمک موثر در همکاری‌های ایران و آژانس، در بازگشت امنیت و ثبات پایدار در منطقه نیز تاثیرگذارست.

امیرعبداللهیان ضمن تشریح ابعاد عملیات مقتدرانه نیرو‌های مسلح ایران علیه رژیم متجاوز صهیونیستی تاکید کرد: به دلیل بی عملی شورای امنیت سازمان ملل، گزینه‌ای جز دفاع مشروع براساس حقوق بین‌الملل در مقابل جمهوری اسلامی ایران برای تنبیه رژیم متجاوز باقی نماند.

رئیس دستگاه دیپلماسی برخی تهدیدات مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر به کارگیری بمب اتمی را تهدیدی آشکار برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خواند و وظیفه بسیار مهم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال اینگونه اظهارات خطرناک توسط مقامات رژیمی دارای زرادخانه تسلیحات اتمی را مورد تاکید ویژه قرار داد.

* امیدوارم توافقات خوبی در راستای تقویت همکاری طرفین انجام شود

وزیر امور خارجه با اشاره به سوابق بدعهدی آمریکا در توافقات گذشته در مورد برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران، تأکید کرد: نباید همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار داشته باشد. 

وی افزود: این همکاری می‌بایست در مسیر درست خود ادامه یابد و در عین حال باید احساس کنیم که در قبال این همکاری، گشایش ایجاد می‌شود. 

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفرش به تهران و حضورش در کنفرانس هسته‌ای اصفهان، نقش و موضع ایران در برقراری ثبات و امنیت پایدار در منطقه را حائز اهمیت خواند و رویکرد ایران در به رسمیت شناختن و تقویت همکاری اطمینان بخش با آژانس را در همین راستا ارزیابی کرد. 

گروسی تاکید کرد: تقویت روند همکاری بین ایران و آژانس موجب ناکامی طرف‌هایی خواهد شد که با هر توجیه و بهانه‌ای به دنبال تشدید درگیری، تنش و تقابل در منطقه هستند. 

وی با اشاره به سفر موفقیت آمیز قبلی خود به تهران و حصول توافق با ایران، ابراز امیدواری کرد در این سفر نیز توافقات خوبی در راستای تقویت همکاری طرفین صورت پذیرد و در این راستا بر اهمیت مشورت و رایزنی بین ایران و آژانس برای دستیابی به تفاهم به منظور حل و فصل موضوعات تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و تاجیکستان درمورد تقویت روابط دوجانبه
  • ایران و تاجیکستان باید از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای بهره برند
  • دیدار وزیر خارجه و گروه دوستی پارلمانی ترکیه
  • امیرعبداللهیان: ترکیه جایگاه ویژه‌ای در سیاست همسایگی ایران دارد
  • جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران ویژه است
  • امیرعبداللهیان: جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران ویژه است
  • دیدار هیات پارلمانی ترکیه با امیرعبداللهیان
  • تحولات غزه و روابط دوجانبه محور رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان
  • بررسی روند تقویت همکاری‌های دوجانبه ایران و آژانس در دیدار گروسی با اسلامی
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد